Het is of wordt mooi weer en je wilt zwemmen, dus je gaat op zoek naar een buitenzwembad.
Dan heb je twee opties:

 • Je bezoekt (regelmatig) een groot buitenzwembad dat publiekelijk toegankelijk is;
 • óf je gaat eenvoudig voor een leuk buitenzwembad in je eigen tuin!

In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van een buitenzwembad in je eigen tuin ten opzichte van een buitenzwembad dat publiekelijk toegankelijk is, en lees je hoe je in 3 stappen een leuk en eenvoudig buitenzwembad in je eigen tuin kunt hebben.

Voordelen buitenzwembad in eigen tuin

 • Meer privacy / geen drukte
  Een buitenzwembad in je eigen tuin is helemaal van jouzelf. De enige met wie je het zwembad deelt, is met je gezin en zelfgekozen bezoek. Plezier en rust in je eigen tuin; geen publieke drukte dus. Het is een stuk hygiënischer en je hoeft met niemand rekening te houden.
 • Geen entree- en vervoerskosten
  Een publiekelijk buitenzwembad kost entree en je moet iedere keer betalen als je het zwembadcomplex wilt betreden. Daarnaast kan het bijvoorbeeld brandstofkosten met zich meebrengen om er te komen. Natuurlijk kost een buitenzwembad in je eigen tuin ook geld omdat je een eenmalige investering moet doen, maar dit kun je zo gek maken als je zelf wilt. Je hebt al een opzetzwembad vanaf 20 euro.
 • Laagdrempelig en vrijere tijdsbesteding
  Omdat het buitenzwembad gewoon in je eigen tuin ligt of staat, hoef je nergens naartoe en is de deur tot waterpret zo geopend. Bovendien kun je zwemmen wanneer je wilt; na het avondeten of na het barbecuen nog even het water in? Het kan gewoon!
 • Evenveel plezier
  Voor ieder buitenzwembad geldt hetzelfde; je gaat erin omdat je verkoeling en waterpret wilt. Met een buitenzwembad in je eigen tuin heb je dit binnen handbereik.

Stappenplan eenvoudig buitenzwembad in eigen tuin

 1. Kies je favoriete model (opzetzwembad):
  • Easy Set
   Met opblaasbare rand; voor de starter.
  • Metal Frame
   Met metalen frame voor meer stevigheid en stabiliteit.
  • Prism Frame
   Met mooie en sterke PVC liner die zorgt voor extra duurzaamheid, stevigheid en krasbestendigheid.
  • Ultra Frame
   Het beste, sterkste, duurzaamste en stabielste opzetzwembad, én geleverd met een reeks zeer nuttige accessoires.
 2. Kies de juiste afmeting
  Tip: bedenk van tevoren waar je het opzetzwembad in de tuin wilt plaatsen, en meet de standplaats op, zodat je zeker weet dat het buitenzwembad past binnen de tuinruimte.
 3. Bestel, wacht 1 werkdag (in de meeste gevallen) en zet het buitenzwembad eenvoudig op via de meegeleverde gebruiksaanwijzing

Geniet van jouw eigen buitenzwembad!