Sta je dan; het is een heerlijke zomerse ochtend, je hebt je zwemkleding aangetrokken en je bent helemaal klaar om lekker te gaan zwemmen in je Intex zwembad. Wat blijkt, het water voelt ijskoud aan. Wachten tot de zon het water weer heeft opgewarmd heeft eigenlijk geen zin. Bovendien koelt het 's avonds direct weer af. Maar gelukkig is hier een oplossing voor: Intex zwembadverwarming.

Er zijn 3 manieren om je Intex zwembad te verwarmen:

 • Solar verwarming (covers, matten of bollen);
 • elektrische verwarming;
 • of met een warmtepomp.

Intex zwembadverwarming voor een Intex zwembad

Intex zwembad verwarmen, welke manier moet ik kiezen?

Elke techniek heeft zo zijn voor- en nadelen. In onderstaand overzicht kun je snel en overzichtelijk de verschillende technieken met elkaar vergelijken. Vervolgens kun je een weloverwogen keuze maken voor je favoriete techniek.

Solar verwarming

 • Zonnewarmte is gratis energie
 • Relatief lage aanschafwaarde
 • Afhankelijk van de zon
 • Lange verwarmingstijd

Elektrische verwarming

 • Stabiele manier van verwarmen
 • Compact en makkelijk te installeren
 • Hoog energieverbruik
 • Veilige plaatsing vereist

Warmtepomp

 • Verlengt zwemseizoen aanzienlijk
 • Zeer energiezuinig
 • Hogere aanschafwaarde
 • Afhankelijk van kracht zwembadpomp

Ben je er al uit?

Zo nee, klik dan op de button met de techniek waar je meer informatie over zou willen hebben. Er klapt dan direct een tekstblok uit met uitgebreidere informatie.

Meer informatie over:

Solar verwarming is een zeer kostenvriendelijke oplossing om een Intex zwembad te verwarmen. Je hebt enkel de aanschafkosten waar je rekening mee moet houden. De zon verzorgt de rest. Waar je echter wel rekening mee moet houden is dat de temperatuur overdag grotendeels verantwoordelijk is voor hoeveel rendement er gedurende de dag behaald kan worden. Op koudere dagen zal jouw Intex zwembad dan ook minder worden opgewarmd dan wanneer het de gehele dag 30 graden is geweest. Dit is iets waar je zeker rekening mee dient te houden. Een Solar verwarming is overigens wel een zeer milieubewuste keuze.

Intex zwembad verwarming - Solar verwarming

Een elektrische verwarming is voornamelijk geschikt voor kleinere zwembaden. In de meeste gevallen kun je het water tot ongeveer 35 graden verwarmen. Daarnaast is een elektrische verwarming niet al te duur in aanschaf en zeer eenvoudig te installeren. Zorg er wel altijd voor dat een elektrische verwarming aan de drukzijde van je Intex pomp wordt gemonteerd. Het is namelijk van essentieel belang dat de elektrische verwarming aan de binnenkant altijd onder stromend water staat, om oververhitting te voorkomen. Let er daarnaast bij op dat een elektrische verwarming van 3 kWh ook daadwerkelijk 3 kWh aan stroom verbruikt per uur. De verbruikskosten zijn dus hoog.

Intex zwembad verwarming - elektrische verwarming

Een warmtepomp is het perfecte gezelschap om jouw Intex zwembad heerlijk op temperatuur te houden. Warmtepompen zijn zeer effectief en efficiënt in het verwarmen van het water. Je kunt eenvoudig zelf bepalen hoe warm je het water wilt hebben. Daarnaast zijn de meeste warmtepompen zeer energiezuinig, waardoor de verbruikskosten laag blijven. Sommige warmtepompen kun je eenvoudig zelf installeren, en bij de grotere varianten is vaak slechts een kleine aanpassing nodig voor de plaatsing. Warmtepompen behalen vaak al rendement bij een buitentemperatuur van ongeveer 15 graden.

Intex zwembad verwarming - Warmtepomp

Eerlijk en open advies

Wellicht dat de bovenstaande informatie een beetje overweldigend kan zijn. Kom je er niet helemaal uit? Dan staan onze Toppers, zowel per telefoon als per e-mail, graag voor je klaar om te helpen. Voor elke situatie hebben wij een goed en eerlijk advies. Je kunt daarom altijd contact opnemen via +31 (0)413 420319 of per mail op klantenservice@toppershops.nl.

Rest mij je veel zwemplezier te wensen in je verwarmde Intex zwembad :)