Ben je de trotse eigenaar van een Intex zwembad? Dan weet je hoe belangrijk het is om het water in je Intex zwembad schoon en helder te houden. Doet je dit niet, dan loop je het risico dat er algen, bacteriën of schimmels gaan vormen in het zwemwater. Goed onderhoud van het Intex zwembad is essentieel voor een prettige zwemervaring. Steeds meer mensen en families genieten op een warme zomerdag van een Intex zwembad in hun eigen achtertuin. Hoewel het opzetten van een Intex zwembad een fluitje van een cent is, is het Intex zwembad onderhoud echter een compleet ander verhaal. Lees hieronder de stappen om je wegwijs te maken in het goed onderhouden van jouw Intex zwembad.

Intex zwembad onderhoud

Vragen bij Zwembadtopper.nl

In het hoogseizoen krijgen wij vaak vragen binnen over uiteenlopende zaken met betrekking tot het onderhoud van het zwemwater. Intex zwembaden vereisen regelmatig onderhoud en zorg. Klanten schrikken vaak wanneer wij het hebben over chemicaliën en hoe zij hiermee hun Intex zwembad kunnen onderhouden. Je zult echter zien dat een Intex zwembad onderhouden gemakkelijk is en niet duur hoeft te zijn. Met een stukje basiskennis en de juiste middelen hou je het zwemwater gemakkelijk schoon en helder.

Basistips voor zwemwater onderhoud

Onze basistips zijn gemakkelijk te volgen en nemen weinig tijd in beslag. Elke tip draagt bij aan de volgende tip om er voor te zorgen dat je een simpele methode kunt hanteren.

Intex zwembad circulatie

Stap 1 - Zorg voor genoeg circulatie van het zwemwater. Door het zwemwater volledig te laten circuleren zorg je er voor dat al het vuil gefilterd kan worden. Zorg altijd voor een Intex pomp die krachtig genoeg is om het water in je Intex zwembad rond te pompen en te filteren. Stilstaand zwemwater speelt namelijk in de hand voor de ontwikkeling van algen, bacteriën en schimmels.

Intex zwembad filtratie

Stap 2 - Filtratie is naast circulatie een van de meest belangrijke factoren in het behouden van schoon en helder zwemwater. Met het gebruik van een goede filterpomp verwijder je op een efficiënte en effectieve manier zand, vuil en zelfs algen en bacteriën. Zwembadtopper.nl adviseert je Intex zwembad minimaal 4 – 12 uur per dag te filteren afhankelijk van de inhoud van jouw Intex zwembad. Lees meer over Intex pompen in ons blogbericht: Wel of geen zwembadpomp voor uw Intex zwembad?

Intex zwembad schoonmaken

Stap 3 - Ondanks dat je zorgt voor genoeg circulatie en filtratie zijn er delen in het Intex zwembad waar een Intex pomp niet "bij" kan. In deze delen is het van belang dat je daar handmatig schoonmaakt. Eventueel kun je ook gebruik maken van een Intex zwembadrobot of een gemakkelijke handstofzuiger. De delen van het Intex zwembad die niet schoongemaakt worden geven algen, bacteriën en schimmels de grootste kans op ontwikkeling. Daarom raden wij aan om minimaal eens per week in het Intex zwembad handmatig deze delen schoon te maken. Vergeet hierbij niet de zwemwaterrand aan de binnenkant van het Intex zwembad schoon te maken.

Intex zwembad testen met teststrips

Stap 4 - Regelmatig controleren van de verschillende zwemwater waardes zorgen er voor dat je problemen op tijd ontdekt. Wanneer je de symptomen op tijd herkent voorkomt dit een hoop onnodige uitgaves om het zwemwater weer schoon en helder te krijgen. Gebruik hiervoor speciale teststrips. Met de juiste zorg voor het zwemwater zorg je er bovendien voor dat de Intex pomp, zwembadliner en het zwemwater minder te verduren krijgt wat bevorderend werkt op de levensduur van het Intex zwembad.

Intex zwembad chemicaliën

Stap 5 - Met water chemicaliën kun je de waardes weer op peil krijgen. Belangrijk hierin is dat je een constante niveau van desinfectie in het zwemwater hebt zitten zoals chloor of zoutoplossingen. Daarnaast dien je er op te letten dat je het zwemwater op zijn tijd behandelt met anti-alg om de vorming van alg te voorkomen. Als laatste is het belangrijk dat de PH waarde van het zwemwater altijd op orde is. Hiermee ben je verzorgd van een schone en veilige omgeving om in te zwemmen.

Verschillende soorten zwemwater

Vies of troebel zwemwater kan verschillende oorzaken hebben. In de loop der jaren hebben wij alle kleuren zwemwater wel eens gezien. Hoe erg het er ook uit ziet, in 99% van de gevallen kun je dit snel en effectief oplossen. Een Intex zwembad onderhouden is vaak gemakkelijker dan je zou verwachten. In ons volgend blogbericht lees je meer over hoe je de symptomen kunt herkennen en hoe je deze gemakkelijk kunt behandelen.

Elke situatie is uniek

Met de basistips maak je een grote stap in het helder en schoon houden van jouw Intex zwembad. Hiermee creëer je een gemakkelijk te onderhouden situatie en veilige omgeving om heerlijk te zwemmen. Heb je een unieke situatie of is er iets onduidelijk? Neem dan contact op met ons team van zwembadexperts. Wij voorzien je graag van advies. Wij staan graag klaar voor al je vragen over het onderhoud van je Intex zwembad.